Естествени антибиотици

estestveni antibiotici Естествени антибиотици

Естествени антибиотици

В забързаното ежедневие и динамичния начин на живот, съвременният човек е лесно да развие маниакален страх за собственото си . Ето защо много от нас при най- лекото подсмърчане или кашляне веднага започват да поглъщат хапчета, било то и превантивно. Към всички медикаменти и таблетки трябва да се отнасяме изключително сериозно, защото всяко лекарство има своите странични ефекти. Изключително внимателни трябва да бъдем по повод приема на антибиотици! Тези лекарства могат както да ни излекуват, така и да отслабят имунната ни система.

Веществата, които са създадени от природата, са готови да помогнат на вашето здраве, стига да ги познавате и прилагате правилно.

Най-добрите естествени антибиотици притежават билкови антибиотични агенти, които нямат никакви странични ефекти. Ето защо лекарите препоръчват използването им като превантивна мярка. А сега погледнете най-често срещаните …

Алое вера

Лечебните свойства на Алое Вера са световно популярни и още по-любопитното е, че могат да се приложат при множество здравни проблеми. Растението има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. Съдържа 20 минерала, 18 аминокиселини, 12 витамина. Алое вера е едно от най-популярните лечебни растения в света. До момента учените са намерили 160 лечебни компонента в него, но основното им откритие е полизахаридър, наречен ацеманан. Този компонент работи едновременно в две посоки: укрепва и стимулира имунната система и се бори срещу гъбички, бактерии и вируси. За домашно лечение може да използвате пресен сок от листата на алое вера при малки рани от изгаряне. Ще изпитате облекчение веднага.

Мащерка

Едно от етеричните масла, които са част от мащерката е тимолът. Това етерично масло е до 25 пъти по-силно от най-силния антисептик фенол! Мащерката е един чудесен инструмент за тези, които често са болни и настинали. Приложението на мащерката е просто – вари се като чай, който наред с прекрасния аромат и уникален тръпчив вкус, лекува редица болести. При грип и остри респираторни инфекции, експертите съветват да се пие чай от мащерка по 4-5 чаши на ден.

Грейпфрут

Този горчив цитрусов плодов е полезен не само като богат източник на витамини, но се смята, че тя има силно противовъзпалително действие. Екстрактът от семената му има такъв мощен лечебен ефект, че учените го поставят на същото ниво като някои химически антибиотици. Екстрактът от грейпфрут е активен срещу близо сто вида гъбички и осемстотин различни щамове на болести. Грейпфрута е в състояние да увеличи съпротивителните сили на организма към вируси и няма никакви странични ефекти (с изключение на хората, които са свръхчувствителни към този плод).

Други от категорията:
Споделете статията:
Facebook Twitter Email Linkedin Stumbleupon

Коментари

Powered by Facebook Comments

Тагове: , , , , ,
В категория: Лечение